Nieuws

Dr. William Roll overleden

27
januari
2012
Dr. William Roll overleden

De zeer gerespecteerde (en misschien wel bekendste) Amerikaanse Parapsycholoog Dr. William Roll, is helaas deze maand op 85 jarige leeftijd overleden. Ons medeleven gaat uit naar zijn dierbaren. Hij bracht een bezoek aan Robbert van den Broeke in oktober 2008. Dit op aandringen van Nancy Talbott. Zijzelf was al overtuigd van Robbert ’s gave, maar ze wilde beslist dat Dr. Roll hem ook een keer persoonlijk zou ontmoeten.

 

Tijdens zijn verblijf was Dr. Roll getuigen van diverse onverklaarbare gebeurtenissen. Hij stelde vast dat er diverse overeenkomsten in Robbert ’s verleden en omstandigheden waren, die hij herkende vanuit andere onderzoeken naar paranormale verschijnselen. Roll heeft in geen enkel opzicht iets kunnen ontdekken dat Robbert fake was. Sterker nog, hij verklaarde dat het hier gaat om een zeer uitzonderlijke zaak, één waarvan hij die nog nooit eerder zo had gezien. Hij benadrukte, dat hij hoopt dat andere leden van de wetenschappelijke gemeenschap het onderzoek van dit zeer interessante geval verder voort zullen zetten.

 

Klik hier voor de foto's die gemaakt zijn in het bijzijn van Dr. Roll (met zijn camera).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biografie Dr. Roll;

Dr. Roll, is een prominent parapsycholoog, werd geboren op 3 juli 1926, in Bremen, Duitsland.  Hij groeide op in Denemarken en studeerde aan de Universiteit van California, Berkeley (1949) en de Universiteit van Oxford, Engeland (1960-1961).  Tijdens zijn verblijf in Engeland was hij president van het ‘Oxford University Society’ voor Psychologisch Onderzoek (1952-1957). Zijn Oxford onderzoek had betrekking op de effecten van hypnose in correlatie met persoonlijkheidskenmerken.

Tijdens de late jaren ‘50 was hij in dienst van het wereldberoemde Parapsychologie Laboratorium aan de Duke University. Hij heeft gediend als projectdirecteur van de ‘Psychical Research Foundation’ en als voorzitter van de ‘Parapsychological Association’. In 1986 werd hij benoemd tot Professor van de ‘Psychical Research and Psychology’ aan het West Georgia College (nu de staat Universiteit West Georgia). In zijn laatste levensjaren gaf hij zo nu en dan cursussen in de parapsychologie en lezingen op verschillende conferenties. Ook onderhielt hij een sterke interesse in het onderzoek.

Roll heeft vele artikelen geschreven in de wetenschappelijke literatuur en in 1996 ontving hij het ‘Parapsychological Association’s award’ voor zijn onderscheidings
carrière in parapsychologie; in 2002 kreeg hij de ‘Dinsdale Memorial Award’ van de ‘Society for Scientific Investigation’ voor zijn RSPK studies.
Ook is hij auteur van meer dan 100 wetenschappelijke artikelen over parapsychologische onderwerpen, elf delen van het onderzoek zijn uitgegeven door de Parapsychologie Vereniging. Daarnaast heeft hij ook nog dertien boeken geschreven en uitgebracht.

Dr. Roll’s onderwijs en uitgebreide onderzoek naar Psychokinese (de invloed van de geest op fysieke materie) en RSPK (terugkerende spontane Psychokinese) in het bijzonder, en zijn interesse in het onbekende en de mogelijke gevolgen van elektromagnetisme op bewustzijn, wekte zijn interesse in het ontmoeten en observeren van Robbert.
Reageren op dit bericht?

Heeft u nog tips opmerkingen of andere suggesties dan kunt u die richten aan. contact@robbertvandenbroeke.nl

Robbert