Graancirkel Archief

1e foto met het douw nog op het gras.
Robbert in de cirkel
DE lichtbundel
(Note; rode streep is reflectieband op auto)
(Note; rode streep is reflectieband op auto)
foto overdag
Vorige Blz

"Spelregels" bezoek graancirkel-formatie

Graag willen wij bij u een aantal regels onder de aandacht brengen als u een formatie gaat bezoeken. Dit om eventuele irritaties bij de eigenaren van de betreffende velden te voorkomen.
  • Allereerst dienen we met respect voor het gewas en het land, het veld te betreden.
  • Voorkom enige schade aan het gewas en land.
  • Laat a.u.b. geen afval, peuken en andere zaken achter. Daar ligt niet alleen de boterham van de boer, maar wellicht ook de boterham die later bij u op uw bord verschijnt.
  • Loop in de spuitsporen en in de formatie. Maak geen nieuwe sporen.
  • Houd de formatie in tact, de mensen na u willen ook een gave formatie bekijken.
  • Soms plaatst de boer een bus voor een vrijwillige bijdrage, wilt u dit dan a.u.b. NIET vergeten!!

6e 'Formatie' '10

06
augustus
2010

‘Grascirkel ontstaat onder onze neus !’ (verslag van Roy Boschman)

Het is vrijdag avond 6 augustus en ik ben bij Robbert. Rond elf uur stel ik voor om er misschien even op uit te gaan, want het is heerlijk weer buiten.(een heldere hemel, wind stil en ik denk een graadje of 15). “Misschien weer ’ns naar het veldje?” vraag ik. Dit vindt Robbert een goed idee, want dat is inderdaad lang geleden.
We zijn net onderweg (ik denk nog geen 500 mtr. van zijn huis vandaan) en Robbert verteld dat hij een ‘positief onrustig gevoel heeft’…… Hij zegt dat hij dit ook voelt, vlak voordat  er weer  ergens een cirkel gaat verschijnen. Ik zeg; “oké,…. Ik ben héél rustig en cool…!!!”
Uiteindelijk komen we aan bij het veldje aan de Palingstraat. Wanneer de auto stil staat is het veld aan Robbert z’n kant. We stappen uit, ik pak mijn jas achterin en ik hoor Robbert roepen ; “Hé, een flits ! Ik zag een flits,….! Zag jij ‘m ook ?” Helaas had ik de flits niet gezien…. Hij wees aan waar hij de flits zag. Het was zo’n 5 mtr. van de auto vandaan, vlák boven de grond.   
Al foto’s makend liepen we naar die plek toe. En wat schetst onze verbazing ;………
Precies  op die plek ligt een kleine grascirkel met een doorsnede van ongeveer een 1,5 mtr. ONGELOOFLIJK ! Gewoon onder onze neus ontstaan !!!
Robbert gaat er meteen in om te voelen. Deze werd duidelijk voor óns gemaakt wist hij te vertellen. “Ga er maar ‘ns in staan zei hij.” Zo gezegd, zo gedaan. Al na zo’n 30 sec. leek het net alsof mijn gehoor afnam. Dit ging gepaard met een soort hoge pieptoon plus ik kreeg een drukkend gevoel vlak onder mijn oren. Zodra ik uit de cirkel stapte was dit gevoel weer weg… héél apart. Er gebeurde dus duidelijk IETS in die cirkel. Ik vertelde mijn ervaring aan Robbert en hij herkende het meteen. Dit gevoel heeft hij ook wanneer hij readings geeft aan zijn klanten.

Wat ook frappant was, is dat de honden in de buurt aansloegen en koeien in de verte begonnen te loeien. Er ‘hing’ duidelijk iets in de lucht….. Misschien moesten we dit nog wel eens letterlijk nemen. Robbert maakte namelijk al vrij snel de opmerking, dat , wanneer er nu een ufo zou landen,…. Of ik dan in zou stappen en mee zou gaan…..? Daarop antwoorden ik ; “Ja natuurlijk, moet ik wel eerst even de auto op slot gaan doen, want die staat nog open met de sleutels er in….” Ik vroeg of hij dacht dat het nodig was…? Maar daar kon hij nog geen antwoord op geven…
Inmiddels stond ik alweer een tijdje in de cirkel en kreeg heel sterk de indruk dat ‘ze’ met me bezig waren…. Eigenlijk leek het wel alsof er constant herhaaldelijk werd  ‘gezegd’  ~ NU NOG NIET ~ Het voelde héél vredig en vertrouwd. Er was een duidelijk contact gaande, daar kon ik gewoon niet om heen. Ik voelde dan ook een gróót RESPECT voor deze intelligentie die met mij bezig was…
Tijdens deze ervaring stond Robbert foto’s te maken met zijn eigen camera. We zijn daar zeker een uur gebleven. De honden waren inmiddels gestopt met blaffen en de koeien waren ook weer rustig. Zelf hadden we ook het idee dat de (positieve) ‘spanning’ verdwenen was. Vervolgens bekeken we de foto’s en tot onze grote verbazing zaten er wel een paar bijzondere tussen. Vooral degene die je hiernaast ziet met de lichtbundel die op mij af lijkt te komen spreekt érg tot de verbeelding…..
Later vertelde Robbert dat dit een soort ‘inwijding’ is geweest, voor iets wat nog moet gaan gebeuren. (SPANNEND…..!)