Graancirkel Archief

Diagram
Vorige Blz

"Spelregels" bezoek graancirkel-formatie

Graag willen wij bij u een aantal regels onder de aandacht brengen als u een formatie gaat bezoeken. Dit om eventuele irritaties bij de eigenaren van de betreffende velden te voorkomen.
  • Allereerst dienen we met respect voor het gewas en het land, het veld te betreden.
  • Voorkom enige schade aan het gewas en land.
  • Laat a.u.b. geen afval, peuken en andere zaken achter. Daar ligt niet alleen de boterham van de boer, maar wellicht ook de boterham die later bij u op uw bord verschijnt.
  • Loop in de spuitsporen en in de formatie. Maak geen nieuwe sporen.
  • Houd de formatie in tact, de mensen na u willen ook een gave formatie bekijken.
  • Soms plaatst de boer een bus voor een vrijwillige bijdrage, wilt u dit dan a.u.b. NIET vergeten!!

5e Formatie '10

02
augustus
2010

In de laatste week van juli had Robbert het gevoel dat het niet lang meer kon duren voordat er weer een formatie zou komen. Al een paar dagen had hij het bekende blije en liefdevolle gevoel in zijn lijf.
Van zondag 1 op maandag 2 augustus was het gevoel zo sterk dat hij een vriendin belde om samen met hem de polder in te gaan en wel richting Oudenbosch. Aan de Koksweg vonden zij in een tarwe veld inderdaad de vijfde formatie van dit jaar.
De formatie bestond uit twee grote cirkels met daaraan vast een hoefijzer, rechts hier van lag ook nog een ovaal plus een kleine cirkel. De formatie was in totaal zo’n 25 meter lang.

Bij daglicht werd er iets heel bijzonders ontdekt. Een aantal toppen van het tarwe leken te zijn verschroeid door een flinke warmte bron. Aangezien dit nog niet eerder is voorgekomen in één van 'Robber's' formaties, werd besloten om één van de halmen verder te onderzoeken in een laboratorium in Ohio (Amerika).
De uitkomst van dit (engelstalig)onderzoek kun je hier lezen.