Graancirkel Archief

Diagram
lucht foto: Yvonne & Ronald
Vorige Blz

"Spelregels" bezoek graancirkel-formatie

Graag willen wij bij u een aantal regels onder de aandacht brengen als u een formatie gaat bezoeken. Dit om eventuele irritaties bij de eigenaren van de betreffende velden te voorkomen.
  • Allereerst dienen we met respect voor het gewas en het land, het veld te betreden.
  • Voorkom enige schade aan het gewas en land.
  • Laat a.u.b. geen afval, peuken en andere zaken achter. Daar ligt niet alleen de boterham van de boer, maar wellicht ook de boterham die later bij u op uw bord verschijnt.
  • Loop in de spuitsporen en in de formatie. Maak geen nieuwe sporen.
  • Houd de formatie in tact, de mensen na u willen ook een gave formatie bekijken.
  • Soms plaatst de boer een bus voor een vrijwillige bijdrage, wilt u dit dan a.u.b. NIET vergeten!!

3e formatie '10

21
juli
2010

Robbert krijgt in de nacht van 20 op 21 juli een sterke drang om de polders in te gaan. Hij belt een vriendin en zegt naar een specifieke veld te moeten ergens in Zevenbergen. Bij aankomst ligt daar inderdaad een formatie. Zij treffen niet alleen deze formatie maar Robbert en Ellen zien ook een witte lichtbal op 15 meter hoogte boven het centrum ter grootte van een voetbal.

 

De formatie heeft een grote eivormige ring van ruim 20 meter met daar omheen 23 kleine cirkeltjes, variërend van 1 tot 2 meter doorsnee. Zo'n 25 meter verder naar het noordoosten liggen nog eens 3 cirkels van zo'n 2 tot 2,5 meter. Het gewas, in dit geval wintertarwe, ligt overal linksom geplooid. In de cirkels ligt het dusdanig tegen de grond alsof elk stengeltje apart is neergelegd. In de ring heeft het platte gewas zelfs de neiging naar binnen te drukken. Er zijn verder geen voetsporen in de formatie gevonden. Verder zijn er wel verschillende verlengde knopen binnen de cirkels gevonden, knopen die in het rechtopstaande gewas niet te vinden zijn. Al met al is er geen enkele aanwijzing te vinden die duidt op mensenwerk, integendeel, alles wijst er op dat hier andere krachten/energieën de oorzaak zijn.

Helaas gaf de agrariër geen toestemming om de formatie nog verder te betreden.