Graancirkel Archief

Diagram
Vorige Blz

"Spelregels" bezoek graancirkel-formatie

Graag willen wij bij u een aantal regels onder de aandacht brengen als u een formatie gaat bezoeken. Dit om eventuele irritaties bij de eigenaren van de betreffende velden te voorkomen.
  • Allereerst dienen we met respect voor het gewas en het land, het veld te betreden.
  • Voorkom enige schade aan het gewas en land.
  • Laat a.u.b. geen afval, peuken en andere zaken achter. Daar ligt niet alleen de boterham van de boer, maar wellicht ook de boterham die later bij u op uw bord verschijnt.
  • Loop in de spuitsporen en in de formatie. Maak geen nieuwe sporen.
  • Houd de formatie in tact, de mensen na u willen ook een gave formatie bekijken.
  • Soms plaatst de boer een bus voor een vrijwillige bijdrage, wilt u dit dan a.u.b. NIET vergeten!!

3e Sneeuwformatie

12
februari
2010

Op 12 februari 2010 werd de derde sneeuwformatie in Nederland gemeld, wederom voorvoeld en vervolgens ontdekt door Robbert van den Broeke en verder onderzocht en gefotografeerd door Roy Boschman. Het betrof een beduidend kleinere formatie aan de A-B weg bij Oudenbosch, bestaande uit 5 aan elkaar geschakelde ringen plus een soort van streep. De Formatie lag strak tussen twee greppels die in het weiland liggen. Er waren geen voetstappen toen Robbert de formatie ontdekte.

Het lijkt erop dat we in Nederland worden getest op ons incasseringsvermogen: alle drie de sneeuwformaties zijn absoluut authentiek, NIET door mensen gemaakt dus. Maar de vorm is steeds grillig, waar zijn de mooie geometrisch perfecte designs? Op foto’s hier naast (met dank wederom aan Robbert en Roy!) kunt u duidelijk zien wat ik bedoel: het is oh zo verleidelijk om te denken dat dit een hoax is, mensenwerk. Waarom anders zo slordig, zo grillig? Kunt u buiten de box denken en aanvaarden dit de Cirkelmakers soms onderstaand werk leveren?