Graancirkel Archief

Diagram
lucht foto: Yvonne & Ronald

Vorige Blz

"Spelregels" bezoek graancirkel-formatie

Graag willen wij bij u een aantal regels onder de aandacht brengen als u een formatie gaat bezoeken. Dit om eventuele irritaties bij de eigenaren van de betreffende velden te voorkomen.
  • Allereerst dienen we met respect voor het gewas en het land, het veld te betreden.
  • Voorkom enige schade aan het gewas en land.
  • Laat a.u.b. geen afval, peuken en andere zaken achter. Daar ligt niet alleen de boterham van de boer, maar wellicht ook de boterham die later bij u op uw bord verschijnt.
  • Loop in de spuitsporen en in de formatie. Maak geen nieuwe sporen.
  • Houd de formatie in tact, de mensen na u willen ook een gave formatie bekijken.
  • Soms plaatst de boer een bus voor een vrijwillige bijdrage, wilt u dit dan a.u.b. NIET vergeten!!

2e Formatie '10

09
juli
2010

In de nacht van donderdag op vrijdag (8/9 juli) ontstond een nieuwe graancirkel, dit keer in Standdaarbuiten. Robbert voelde dat deze formatie vervuld is met diepe, zachte liefdesenergieën, Christusenergie. Het betreft een kruisvormige formatie van 17 cirkels en daarbij ook nog 3 nabij gelegen cirkels.

Het is een formatie met een grote cirkel in het hart van het kruis met een diameter van bijna 9 meter, aansluitend 2 kleinere cirkels naar het zuiden, 4 cirkels naar het oosten en 4 cirkels naar het westen en 6 cirkels naar het noorden. Deze kleinere cirkels hebben een diameter van ongeveer 1,5 meter tot 2,5 meter. De 3 cirkels die wat meer afgezonderd naar het noordwesten liggen zijn 1,5meter tot 3,5 meter. De totale breedte van de formatie is 27,50 meter en de totale lengte inclusief de 3 andere cirkels meet 45 meter. Een respectabel formaat voor Nederlandse begrippen.
Wat opviel was dat het graan ook mooi neergelegd was. De middelste, grote cirkel had een patroon van een soort kolk, of liever gezegd, patronen van de gulden snede waren hierin duidelijk te zien. Er zijn geen gebogen of gerekte knopen gevonden. Wel vonden we een libel met een verschroeid achterlijf die daar op een of andere manier zijn dood had gevonden, wellicht veroorzaakt door het ontstaan van de formatie. Het gewas, in dit geval wintertarwe, lag linksom in alle cirkels.

Ook de eigenaar van dit graanveld in Standdaarbuiten had besloten de graancirkel formatie voor publiek open te stellen.