Graancirkelarchief

Uitleg kaart
In heel zijn leven heeft Robbert een enorme hoeveelheid graancirkels waargenomen. Het is de bedoeling dat op deze pagina in de toekomst alle formaties gearchiveerd zullen worden om meer inzicht te krijgen in deze waarnemingen. Onderstaand vindt u nu het complete overzicht vanaf 2007.

U kunt de waarnemingen zowel via de kaart bekijken als het alfabetisch overzicht wat hieronder vermeld staat. Daarnaast bestaat ook de optie om via het onderstaande menu een selectie per jaar te kiezen.
Mais-formatie (11e formatie) 2013
Waargenomen op: 03 september 2013

In de nacht van maandag 2 september op dinsdag 3 september kreeg Robbert ineens een onrustig gevoel en hij kreeg heel helder een visioen van een wit moederschip, een ufoachtig object met lichtbollen eronder. Robbert kreeg vervolgens cirkels in de vorm van een Keltisch kruis te zien in een maïsveld. Hij wist toen meteen om welk veld het ging en vroeg Roy, die op dat moment bij Robbert was, of hij daar samen met hem naartoe wilde rijden.

Daar aangekomen voelde Robbert dat de ufo nog steeds in het onzichtbare aanwezig was. Het voelde heel liefdevol, oud en wijs. Toen Robbert en Roy naast het maïsveld stonden, konden ze natuurlijk vanaf de weg niet zien dat er cirkels in het veld lagen, omdat maïsgewas heel hoog is.  Robbert voelde toen dat de intelligenties hem de aanwijzing gaven dat hij dieper het veld in moest lopen. Zo voorzichtig mogelijk, zonder iets te beschadigen, deden Robbert en Roy dit.,,

Toen ze dieper het veld  inliepen vonden ze inderdaad een prachtige formatie in de vorm van een Keltisch kruis. Robbert is zeer dankbaar dat hij dit weer mocht vinden.

De eigenaar van het land geeft geen toestemming om het land te betreden. Wij respecteren natuurlijk het verzoek van de boer.

Robbert kreeg verder nog door dat het kijken naar de foto's van de maïsformatie helend is, en een positieve, transformerende, genezende, codering geeft in het onderbewustzijn en het energiesysteem van de mensen.

 

Robbert wenst u veel liefde en inspiratie toe bij het bekijken van de foto's.

 

Mais-cirkel (10e formatie) 2013
Waargenomen op: 18 augustus 2013

De hele week had Robbert al het gevoel dat er iets ‘groots’ stond te gebeuren. Uiteindelijk werd dat gevoel gisterenavond (17 augustus) zo sterk, dat hij het gevoel had om naar buiten te gaan, maar aangezien hij alleen was en het niet meer prettig vindt om ‘s avonds alleen de polders in te gaan, besloot hij zijn goede vriend Roy te bellen om te vragen of die naar hem toe wilde komen.

Roy arriveerde rond kwart voor twaalf. Het gevoel was inmiddels zo sterk dat Robbert liet weten het liefst meteen te willen vertrekken. In de auto vertelde hij Roy dat hij in een visioen had gezien hoe een ufo-achtig schip boven een mais-veld hing (al eerder die week had hij een paar keer laten vallen dat hij het gevoel had dat er weleens een formatie in mais zou kunnen verschijnen dit jaar). Ook de locatie was voor hem inmiddels duidelijk, want ze moesten naar de Palingstraat in Hoeven. Daar gearriveerd voelde Robbert dat de ufo (een soort van moederschip) nog steeds aanwezig was en hij zag deze ook met zijn geestesoog en wel direct boven het veld dat voor hen lag. De ufo was dus niet visueel zichtbaar, maar Robbert wist hierdoor wel waar ze ongeveer moesten zijn op het mais-veld. Ze liepen tussen de stengels door, die zeker zo’n 2,5 meter hoog waren. Na ruim 30 meter vonden ze een cirkel van wel 15 meter in doorsnee.

Dit is wat Robbert doorkreeg als boodschap bij deze cirkel;

De cirkel is zeer helend. Mensen kunnen er tijdsverschillen ervaren, dimensies kruisen elkaar daar. Ik voel dat het moederschip nog steeds daar is in het onzichtbare. De Goddelijk kracht en ook veel onzichtbare helpers zijn aanwezig. Sommige mensen kunnen zich ineens bewust worden van andere plaatsen, of ‘ontmoetingen’ hebben.  Parallelle werelden kruisen elkaar daar. De energie is zeer heilig, goed en fris. Hij voelt heel goed, maar soms wordt het wat zwaarder  en soms juist wat lichter, dit kan dus verschillen.

Ik wens u veel inspiratie toe in deze bijzondere cirkel.

Robbert.

Het perceel is van dezelfde landeigenaar als van de formaties die eerder verschenen in de Palingstraat. Dit veld ligt dan ook tegenover het veld, aan de andere kant van de weg. Op één van de luchtfoto’s kun je de oude formaties (4 & 5) ook nog zien liggen.

Het land is door deze vriendelijke boer en boerin weer opengesteld voor het publiek. Wel wordt er door hen dit keer een bijdragen gevraagd van 5,- Euro voor een bezoek aan de mais-cirkel (donatie-box aanwezig), dit in verband met de toch wel flinke schade die is ontstaan door deze nieuwe formatie. Er is inmiddels een rood/wit lint gespannen dat rechtstreeks naar de cirkel leidt, dit om verdere schade te voorkomen.

9e Formatie 2013
Waargenomen op: 07 augustus 2013

In de avond van 6 augustus was Robbert thuis en had gezelschap van zijn goede vriend Roy Boschman. Middenin een gesprek vertelde Robbert ineens dat hij een zeer onrustig gevoel had, alsof er weer iets stond te gebeuren. Dit keer kwam het gevoel dus vanuit het niets. Hij probeerde contact te maken met de energie en kreeg toen heel duidelijk ‘Goudbloemsedijk’ door. Dit kon eigenlijk maar één ding betekenen…. Robbert vroeg dan ook aan zijn vriend of ze meteen konden vertrekken. Robbert kende gelukkig de weg en dat was maar goed ook aangezien deze straat flink achterin de polders bleek te liggen. Tijdens deze autorit vertelde Robbert dat hij een formatie in zijn hoofd zag die bestond uit een ring met daaromheen een aantal cirkels. Nog nooit eerder was er in deze straat een formatie verschenen en het kostte dan ook enige moeite voordat ze hem gevonden hadden. Hij lag op een veld waarvoor je eerst nog een stukje een doodlopend zijstraatje in moest. Het was heel donker en de formatie was slecht te zien. Wel voelde Robbert een duidelijke aanwezigheid. Niet waarneembaar met het blote oog, want hij zag in gedachten een soort van groot wit ‘moederschip’ boven het veld hangen waar lichtbollen uit leken te komen. Ook voelde hij de aanwezigheid van een soort opperwezen wat iets weg leek te hebben van een grote roofvogel. De energie die zowel hij als Roy kon ervaren was vooral zeer circulerend, zoals een grote draaikolk.

Een duidelijke boodschap heeft hij nog niet echt ontvangen, maar wanneer dit gebeurt zullen we die zeker hier vermelden.

Inmiddels heeft de boer contact met ons opgenomen en hij is NIET blij met de formatie ! Hij stelt zijn land dan ook niet open voor publiek, wat heel jammer is natuurlijk, maar wat we wel moeten respecteren. (dus de exacte lokatie wordt verwijderd)

8e Formatie 2013
Waargenomen op: 31 juli 2013

Al een aantal dagen ervoer Robbert een onrustig gevoel alsof er weer iets stond te gebeuren. In de middag van dinsdag 30 juli bezocht hij samen met Roy Boschman de formaties die op dat moment in de velden lagen. Dit in verband met een interview dat werd afgenomen die dag door mensen van het NRC-Next. Aangekomen bij de 6e formatie werd het onrustige gevoel zeer sterk. Robbert voelde duidelijk dat er op dit veld iets stond te gebeuren. Hij vertelde dat de ‘graancirkelmakers’ heel dichtbij waren en zag in zijn hoofd een vorm van een driehoek. Zijn aandacht ging vooral naar achterin het veld. Samen zijn ze toen een flink stuk het veld in gelopen, maar er was nog niets te zien.

Roy bleef die dag bij Robbert tot laat in de avond. Het moet rond half twaalf geweest zijn toen het onrustige gevoel in alle hevigheid terug kwam. Robbert ‘moest’ toen ook écht naar buiten. Ze reden rechtstreeks naar het veld in Standdaarbuiten, parkeerden de auto op de oprit van het perceel en stapten uit. Robbert zag direct dat er een soort mist-schijven boven het veld hingen, twee om precies te zijn, recht boven elkaar. Voor Roy waren deze schijven echter niet zichtbaar, het moet dus iets energetisch zijn geweest. Ze liepen samen het veld in in de richting waar Robbert de schijven zag. Na een flinke afstand te hebben gelopen zagen ze de eerste contouren van iets wat op een nieuwe formatie leek. En wat voor één. Dit is waarschijnlijk één van de grootste formaties ooit bij Robbert verschenen. Zijn voorgevoel bleek te kloppen, er lag een soort van driehoek-formatie met grote cirkels op de hoeken, in totaal maar liefst 15. Wat de volgende dag vooral opviel is dat er veel variatie was in de verschillende centra van de cirkels. Drie brede banen leiden je telkens naar de volgende serie cirkels.

De formatie is volgens Robbert best ‘heavy’, een heftige energie dus. Sommige mensen kunnen bij het betreden ervan zelfs even een druk op de borst voelen of zelfs braakneigingen krijgen. De formatie is zéker wel helend, alleen voor sommigen wat zwaar. Vooral lichamelijke klachten kunnen door een bezoek aan deze formatie een stuk verlicht worden en in sommige gevallen als vanzelf verdwijnen. 

De formatie bestaat uit drie balken van zo’n 1,3 meter breed en ruim 15 meter lang. De grootste cirkels hebben een doorsnede van bijna 10 meter, de kleinste iets meer dan 3 meter.

Het land was al opengesteld voor het publiek vanwege de cirkel die eerder was verschenen, dus we kunnen er vanuit gaan dat ook deze formatie toegankelijk is voor bezoekers. Denk goed aan de ‘spelregels’ en vergeet niet een donatie te doen voor de boer.

7e Formatie 2013
Waargenomen op: 21 juli 2013

Nog aanwezig in de 6e Formatie die in dezelfde nacht was ontstaan als deze formatie, voelde Robbert dat er nog iets gaande was. Hij werd getrokken richting het tankstation dat te zien was vanaf de 6e formatie. We reden langs de velden en Robbert zag boven één ervan duidelijk een zichtbare gonzende energie hangen. Deze maakte circulerende bewegingen. Toen we het veld in liepen kon je al duidelijk een cirkel zien liggen. Een prachtige formatie ook weer. Het graan leek hier heel plat te liggen.

Robbert voelt dat deze formatie zeer heilzaam is. Hij heeft een harmoniserende blije energie en dit zal ook de uitwerking zijn wanneer mijn deze formatie bezoekt.

 

Het is de eerste keer dat deze boer zijn land openstelt voor het publiek. In het verleden zag hij dit echt niet zitten. (misschien heeft zijn bezoek aan de formatie met zijn 'harmoniserende blije energie-werking' hem anders doen laten denken....?). Laten we daarom met extra veel respect zijn land betreden en geef gul, want ook hij heeft een “Honesty Box” neer gezet. Op deze manier worden de boeren gestimuleerd om in de toekomst ook wat milder te worden omtrent dit fenomeen....

6e Formatie 2013
Waargenomen op: 21 juli 2013

Op dezelfde avond als formatie nummer 5 van dit jaar, ontstond deze grote formatie. Robbert voelde zich, na het vertrek uit de laatste formatie, direct aangetrokken tot dit veld waar in 2010 ook al een prachtige kruis-formatie had gelegen (zie 2e Formatie ’10). Bij aankomst kon je de formatie al zien liggen vanaf de weg. Het was bijna volle maan en de donkere grote vlek in het veld was dan ook goed zichtbaar. Bij het betreden van de cirkel zag Robbert (met zijn geestesoog) heel duidelijk een grote wit-zuivere lichtzuil vanuit de lucht precies in het midden van de cirkel neerkomen.

Hij kreeg door dat deze formatie vooral op het hart inwerkt en is bedoeld om (oud) verdriet los te laten, om oude pijnen eruit te trekken. Bij het betreden van deze formatie kan het dus zo zijn dat men spontane huilbuien kan krijgen. Ook kan het zich uiten in het spontaan gaan boeren. Een duidelijke transformerende energie dus.

Net zoals beschreven bij de vorige formatie van dit jaar, kunnen mensen appels meenemen en deze in de formatie leggen, om ze later op te eten. Voor de totale uitleg hierover ga dus naar 5e formatie 2013.

De grote cirkel heeft een doorsnede van zo’n 15 meter. De kleinere cirkels variëren van 1,6 tot 2,4 meter.

De boer heeft (net als in 2010) zijn land weer open gesteld voor het publiek. Wel vraagt hij om een donatie van € 5,-- wanneer je de formatie wilt betreden.

LET OP ! Het graan is héél droog, dus er mag absoluut NIET gerookt worden....!

Toen Robbert nog in de formatie stond voelde hij dat het nog niet klaar was voor deze avond. We moesten uit de formatie en richting het tankstation gaan rijden wat een eindje verderop te zien was. Vlak voor het tankstation aan de rechterkant lag ook een graanveld.

Het verhaal lees je bij 7e Formatie 2013.

5e Formatie 2013
Waargenomen op: 21 juli 2013

In de nacht van 20 op 21 juli 2013 kreeg Robbert sterk de drang om naar het veld te gaan van boer Laurijssen wat achterin de Palingstraat ligt. Hier was een week eerder al een kleine formatie verschenen.

Dit keer was hij samen met Roy Boschman, een goede vriend van hem. Bij aankomst voelden ze allebei dat er iets aan de hand was achterin het veld. Ze besloten om via de spuitsporen een kijkje te gaan nemen. Na ongeveer zo’n veertig meter lopen liepen ze een ring binnen van platgedrukt graan. In het centrum van die ring bleek ook een cirkel te liggen. Robbert zag (met zijn derde oog) duidelijk een witte spiraal vanuit de hemel neerdalen in het midden van deze formatie. Hij werd op dat moment geladen, zo vertelde hij. De energie is zéér genezend. Het is als het ware dat bij een bezoek aan deze formatie de cellen in je lichaam een opfrisbeurt krijgen. Hij werkt ook aura-zuiverend.

De ring van deze formatie trekt recht het universum in en maakt op deze manier dus verbinding met het hogere.

Robbert kreeg ook door dat het mooi zou zijn wanneer mensen appels mee zouden  nemen en deze een tijdje in de cirkels kunnen leggen. Ze worden dan geladen en ingestraald. Op deze manier kan het goddelijke nog meer doen. Neem de appels weer mee terug naar huis en leg ze op de fruitschaal (het liefst zo lang mogelijk, maar ze mogen niet gaan rotten natuurlijk). In sommige gevallen kunnen er dan lijnen op ontstaan en worden de appels als het waren ‘gegrafeerd’. Deze appels dienen dan met schil en al opgegeten te worden en zullen een krachtige helende werking hebben. De appel die zich hier kennelijk het beste voor leent is de Jonagold, zo kreeg Robbert door.

Wanneer mensen een dergelijke ervaring hebben met een gegraveerde appel, is het wellicht leuk wanneer men een reactie plaatst (evt. met foto) op de site bij  ‘NIEUWS’  bij het artikel ‘DRIE nieuwe formaties in één nacht !’ (De appels kunnen in alle vier de laatste formaties gelegd worden.)

De grote ring heeft een doorsnede van 21 meter en is 1,2 meter breed. De andere 'cirkels' variëren van 3,3 tot 5,6 in diameter.

Vrijwel  onmiddellijk bij het verlaten van deze formatie voelde Robbert een sterke drang om richting Standdaarbuiten te rijden. Ook weer naar een specifiek veld en wel waar in 2010 ook al een formatie in was verschenen. Bij aankomst troffen ze daar een grote formatie aan met een doorsnede van zo’n 15 meter. Lees hierover bij;  6e Formatie 2013.

4e Formatie 2013
Waargenomen op: 14 juli 2013

In de nacht van 13 op 14 juli kreeg Robbert een onrustig gevoel. Robbert had het gevoel dat hij de Palingstraat in moest rijden, een straat van Hoeven. Toen hij verder de Palingstraat ingereden was, zag hij opeens een lichtbol in de lucht ter grootte van een ster - bekeken vanaf de aarde - die roterende bewegingen maakte. Robbert zette zijn brommer stil aan de kant van de weg, en toen zag hij dat de bol omlaag zakte en groter werd. Daarna werd  hij  heel slaperig. Vervolgens zag hij ineens niets meer, het werd zwart voor zijn ogen. Hij voelde zich ineens zo licht als een veertje en het leek alsof hij door de lucht zweefde. Even daarna voelde hij een harde ondergrond. Langzaam trok het zwart weg voor zijn ogen, en hij zag dat hij in het midden van een graancirkel zat. Toen keek Robbert omhoog, en zag  dat het bolletje kleiner hoog in de lucht hing en verdween. Robbert liep nog even door de cirkel heen - er lag ook een klein cirkeltje bij - hij liep weer naar de weg en zag dat zijn brommer hier nog geparkeerd stond. Hij reed vervolgens naar huis.

Robbert kreeg thuis de volgende boodschap door bij deze cirkel:

De cirkel heeft een zeer geneeskrachtige zuiverende werking. Hij stimuleert  het derde oog en verbindt mensen onmiddellijk met de godsbron.

3e Formatie 2013
Waargenomen op: 21 mei 2013

Maandag 20 mei voelde Robbert al in de middag een onrustig gevoel, alsof er weer iets bijzonders stond te gebeuren. Tegen de avond werd dat gevoel alsmaar sterker. Hij was op dat moment niet alleen, want Stan (een goeie vriend van hem) was bij hem op bezoek. Het moet iets na middernacht geweest zijn en buiten regende het heel hard. Toch stelde Robbert voor om naar buiten te gaan naar een veld waar vorig jaar ook al cirkels waren ontstaan. In een visioen had hij gezien dat daar weer een formatie zou zijn. Bij aankomst regende het nog steeds en bleken er toch geen cirkels in het veld te liggen. De onrust was nog steeds niet verdwenen en Robbert stelde aan Stan voor om de filmcamera stand-by te zetten die ze voor de zekerheid hadden meegenomen.  Toen ze daar even stonden ervoer Robbert ineens een vreemdsoortige stilte, dit terwijl er vlak naast het veld een rijksweg ligt waar op dat moment nog steeds auto’s overheen reden. Heel vreemd was het, net als wanneer je het geluid van de tv uitzet. Robbert vroeg aan Stan of hij dit ook waarnam en ook hij ervoer deze vreemdsoortige stilte. Alsof er een soort van koepel over dit gebied werd gezet, een soort van vacuüm. Robbert stelde voor om de camera aan te zetten. Op het moment dat Stan dit deed voelde ze beide een statisch elektriciteit boven zich, hun haren leken zelfs hier even door te gaan knetteren. Op datzelfde moment zagen ze ook een grote flits vlak voor de camera, deze viel direct uit en wilde niet meer aangaan. Nadat dit gebeurd was zagen Robbert en Stan direct dat er iets heel groots boven het veld hing wat niet anders beschreven kan worden dan een ufo. Het schip was zo groot als een flink huis en zag er zwart/grijs uit. Het hing zo’n 20 meter boven de grond. Aan de onderste helft waren een heleboel vierkante gekleurde lichten te zien die afzonderlijk aan en uitgingen, net zoals je in films wel eens ziet. Uit een rond gat onderaan de ufo kwamen op hetzelfde moment vier zilverkleurige metaal achtige ballen vliegen. Deze vlogen naar beneden richting het veld. Ze bewogen zich laag en vlug over het veld. Terwijl dit gebeurden ontstonden de cirkels voor de ogen van Robbert en Stan. Tijdens dit schouwspel nam Robbert twee grote schimmen waar bij de ingang van het veld. Ze stonden daar als een soort wachters leek het wel. Ook Stan kon deze gestaltes van zo’n vier meter lang waarnemen. Ze waren wit/grijs met een soort van gloed eromheen. Het hoofd leek over te lopen in de romp. Ook zagen ze heel duidelijk dat deze wezens drie ogen hadden. Eén van voor en twee opzij. Het bijzondere was dat ze beiden geen angst ervoeren. Nadat de bollen kennelijk klaar waren, zweefde ze terug het schip in. Op dat moment leek het geluid weer terug aangezet te zijn en konden ze de auto’s op de snelweg en de andere bijgeluiden weer gewoon horen.  Het schip was ook geheel verdwenen. Het geen wat achter bleef waren de cirkels in het gras.         

De formatie bestaat uit 25 elementen, waaronder ; ovalen, cirkels en een eivorm. De totale lengte bedraagt 44 meter. Het gras is overal linksdraaiend neergelegd.

Na gesproken te hebben met de officiële landeigenaar en nogmaals met de boer die het land pacht, is deze formatie uiteindelijk toch opengesteld voor het publiek.

2e Formatie 2013
Waargenomen op: 07 mei 2013

In de nacht van 6 op 7 mei kreeg Robbert een erg onrustig gevoel. In een visioen zag hij het veld vlakbij vliegveld Seppe waar vorig jaar een grote formatie lag.

Robbert kreeg bij deze nieuwe formatie een beeld van een sigaarvormig object dat horizontaal boven het veld hing. Het leek wel of de vorm glazig/doorzichtig was. In de sigaarvorm leken verschillende kleurennevels te zitten die harmonieus met elkaar bewogen. Op een gegeven moment keerde het sigaarvormig object zich verticaal en leek een beetje op te stijgen. Op dat moment veranderde  het object plotseling in de vorm van een zandloper. Binnenin de zandloper leken kleuren zich  in een soort van circulatie te bewegen van geel, groen, naar een beetje rood. Het deed Robbert denken aan het noorderlicht.

In het middenstuk van de zandloper zag Robbert allemaal kleine bolletjes zweven die met elkaar in verbinding leken te staan, vergelijkbaar als een zwerm vuurvliegjes. Daarna gaf de zandloper aan de onderkant ineens een uitstoot van energie en leek als een raket de sterrenhemel in te vliegen. Op dat moment zag Robbert dat de cirkel zich vormde. Een duidelijke energetische manifestatie. 
 
Toen zijn Robbert en Stan (die ook aanwezig was) erheen gereden en vonden ze inderdaad de formatie. Hij zag er wat grillig uit en bestond toen, voor zover Robbert en Stan dat konden waarnemen, uit drie cirkels. Te weten, één grote cirkel met daarachter twee kleinere. Na een tijdje keerden ze weer terug naar huis. Daar aangekomen belde Robbert (via de webcam) meteen Nancy Talbott om zijn ervaring te delen.
Tijdens dit gesprek ontdekte Nancy dat er ineens een teken verscheen op het voorhoofd van Robbert. Hier heeft Stan toen onmiddellijk foto’s van gemaakt.
 
Daarna zette Robbert het Skypegesprek weer voort. Plotseling werd de connectie met Nancy verbroken en er verscheen een website in beeld met ufo-tekens erop. Het bleken symbolen te zijn die in ufo-resten zijn gevonden.

Wat later op de avond, toen de verbinding weer in orde was, vond  Nancy op die website het symbool dat was verschenen op Robberts voorhoofd. Hieronder de website waar het om gaat;

http://www.ancientx.com/nm/anmviewer.asp?a=90&z=1

Diezelfde ochtend is Roy Boschman naar de locatie gereden om foto’s te maken. Hij ontdekte dat er, waarschijnlijk na het vertrek van Robbert en Stan, nog drie cirkels bij waren gekomen in het betrekkelijk lage gras (25cm. hoog). Deze extra drie cirkels deden hem sterk denken aan de formatie die vorig jaar ook op deze plek lag.

De grootste cirkel is ongeveer 10 meter in doorsnee. De rest van de cirkels variëren van 1,1 t/m 3,2 meter in doorsnee. De formatie heeft een totale lengte van zo’n 19 meter.   


Wij bedanken de landeigenaar, omdat hij zijn land officieël heeft opengesteld voor het publiek.

Update;

Sjaak Damen heeft ook dit keer weer monsters genomen van het gras om deze te laten onderzoeken in een professioneel laboratorium. Hier en daar zullen er dus nu wat kale plekken te zien zijn in de formatie. Dit doet verder niets af aan de energie, deze blijft onveranderd.

Vorige Blz