Graancirkelarchief

Uitleg kaart
In heel zijn leven heeft Robbert een enorme hoeveelheid graancirkels waargenomen. Het is de bedoeling dat op deze pagina in de toekomst alle formaties gearchiveerd zullen worden om meer inzicht te krijgen in deze waarnemingen. Onderstaand vindt u nu het complete overzicht vanaf 2007.

U kunt de waarnemingen zowel via de kaart bekijken als het alfabetisch overzicht wat hieronder vermeld staat. Daarnaast bestaat ook de optie om via het onderstaande menu een selectie per jaar te kiezen.
16e Formatie '12
Waargenomen op: 06 september 2012

In de nacht van 5 op 6 september kreeg Robbert tijdens een Skype gesprek met Nancy Talbott opeens het gevoel dat er iets te gebeuren stond in de velden. Hij voelde de drang om naar de Palingstraat te gaan, en beëindigde het gesprek met Nancy.

 

Toen hij zich klaarmaakte om te gaan kreeg hij een visioen van een veld aan de Palingstraat. In het visioen zag hij een ufo-achtig lichtschip boven het veld hangen, waar een soort laserstraaltjes uitkwamen die uiteindelijk de vorm aannamen van lichtringen, die verschillende cirkels in het veld vormden.

Hij ging langs Stan (die inmiddels op zichzelf woont) om samen naar het betreffende veld te gaan (Robbert wil nooit alleen gaan, omdat hij dan wel eens de schijn tegen krijgt dat hij cirkels aan het maken is). Aangekomen troffen ze een formatie aan, bestaande uit verschillende cirkels, grote met kleintjes erbij. Robbert voelde ter plekke de aanwezigheid van verschillende engelen.

Een dag later kreeg Robbert de boodschap door van de cirkelmakers die bij deze formatie hoort.

Robbert krijgt door, dat deze cirkelformatie mensen al meer de eeuwigheid laat voelen, de geestelijke onvergankelijkheid. Het kan zijn dat tijdens het bezoeken van deze formatie, of tijdens het bekijken van foto’s ervan, mensen via de tijdloze dimensie, die verbonden is met deze formatie, even de verbondenheid mogen voelen met alle vaders en moeder uit hun vorige levens. Eventjes die eenheid mogen voelen door alle levens heen, en het nog steeds verbonden zijn met elkaar. Ze mogen dan weten dat we samen onderweg zijn naar hetzelfde licht, om uiteindelijk los te mogen komen van de incarnatiecyclussen. Dat als straks ieder op zijn eigen tijd zijn lichaam verlaat, we tezamen mogen spelen en gelukkig mogen zijn in Gods eeuwige weide van plezier en absolute liefde. Het kan ook zijn  dat als mensen deze cirkels bekijken of bezoeken (of naar de foto’s kijken) zij een spontane herinnering hebben aan hun vorig leven, of aan welk levensdoel in dit leven belangrijk is voor hen. Deze formatie zorgt ervoor dat mensen minder denken, meer gaan bestaan, en meer mogen weten waardoor Gods plan ooit mag lukken.

Robbert wenst u veel inspiratie toe, bij deze cirkelformatie.

 

 

 

15e Formatie '12
Waargenomen op: 26 juli 2012

Om kwart voor één in de nacht van 25 op 26 juli kreeg Robbert een visioen van een veld in Standdaarbuiten. Hij herkende het veld, want in 2003 en 2009 zijn op dit zelfde veld ook al formaties verschenen.

Robbert zag in het visioen dat er een grote lichtgevende ufo boven het veld hing met een hoog fluitend geluid. Hij zag hoe de ufo een soort harde lichtuitstoot gaf en dat daarbij de formatie in één keer gevormd werd. Hij zag toen ook precies hoe de formatie eruit zag en tekende dit uit op papier.

Daarna is hij er (met Stan) heen gegaan. Ze troffen daar inderdaad een grote formatie aan, precies zoals Robbert had getekend. Hij voelde heel sterk dat hij in de cirkels moest lopen, Robbert werd direct emotioneel. Deze cirkel deed veel met hem, het leek een helingsproces voor hemzelf.

Bij thuiskomst (na het opfrissen) verscheen er weer spontaan een teken op Robberts voorhoofd.

Een eventuele boodschap bij deze formatie heeft hij nog niet ontvangen. Zodra hier spraken van is, wordt deze uiteraard gepubliceerd.

De boer heeft zijn land opengesteld voor publiek en een money-box geplaatst. Laten we hem niet vergeten wanneer je een bezoek brengt aan deze formatie.... Hij ligt langs de A17 aan de Langeweg Noord straat.

(Exacte coördinaten : 51.6300823394845, 4.530236006830819)

13e & 14e Formatie '12
Waargenomen op: 22 juli 2012

Rond 2 uur in de nacht van 21 op 22 Juli, kreeg Robbert (thuis) opeens een onrustig gevoel. Hij kreeg toen alweer een visioen, en in dat visioen zag hij dat aan de formatie die een dag eerder was gevallen, ineens in een flits 2 formaties erbij kwamen. Robbert kon ook precies beschrijven hoe de cirkels eruitzagen die op dat moment verschenen. Daarna ging hij met Stan naar dat veld. Daar aangekomen troffen ze alleen de oude formatie aan, en wat Robbert in het visioen zag lag niet in het veld. Het leek dus niet te kloppen, en Stan en Robbert liepen weer het veld uit naar de kant van de weg. Maar toen opeens stonden ze beiden onder het kippenvel, alsof er iets te gebeuren stond. Niet lang daarna was er opeens een enorme wit/blauwige flits zichtbaar boven het veld, dit leek op 2 plaatsen tegelijk te zijn. Ze hoorden het gras knetteren, een soort elektrisch geluid (zou kunnen omdat het gras vochtig is en in aanraking kwam met iets elektrisch). Meteen zagen ze dat aan de oude formatie 2 grote nieuwe formaties waren verschenen. Dit terwijl ze een minuut ervoor nog in de oude formatie liepen en er nog niks omheen lag.

Zowel Robbert als Stan voelde een hele liefdevolle troostende energie. Wat Robbert vervolgens meteen doorkreeg van boven was dat deze cirkel heel gezond is en goed is voor mensen, en dat het een publiekelijke cirkel is. Deze cirkel is goed om veel bezocht te worden.

Dit keer zijn er geen tekens op Robberts lichaam verschenen.

Robbert kreeg later de volgende boodschap door bij deze formatie:

Tijdens het bezoeken van deze cirkelformatie, kunnen mensen het gevoel krijgen dat ze thuiskomen, een warm lief welkomstgevoel van liefde, troost, respect, acceptatie en vergeving. De dimensie, de ruimte waar deze cirkelformatie uit stamt kent u precies zoals u bent. Dit geld voor iedereen die de formatie bezoekt. Mensen mogen zelf ervaren in deze cirkelformatie, dat het er niet om gaat wat ze doen, maar om wie ze zijn. Dat er voor iedereen hulp is, als ze daar in het diepst van hun wezen om durven te vragen aan de onzichtbare helpers in de cirkels. Iedereen is welkom daar.

De eigenaar van dit veld heeft toestemming gegeven deze formatie te betreden. Denk wel aan de moneybox uit respect voor de boer. Een vrijwillige donatie voor de schade die de boer heeft aan het veld.

Stan is ditmaal samen met Robbert getuige geweest van het ontstaan van deze formatie. Hij is niet de enige,  want ook onderzoekster Nancy Talbott heeft ooit met Robbert een formatie zien ontstaan, zie: http://www.youtube.com/watch?v=DUh9lWJIeGc waarin ze hiervoor getuigt.

Videobeelden van deze formatie: http://www.youtube.com/watch?v=ZA1abTm-N2E

Voor nog meer prachtige foto's van deze formatie, klik hier en je komt op de website van Janet Ossebaard  (circularsite.com).

12e Formatie '12
Waargenomen op: 21 juli 2012

Rond kwart over 1 in de nacht van 20 op 21 Juli kreeg Robbert spontaan een visioen. In dat visioen zag hij boven het veld dat naast het veld ligt waar de laatste cirkels lagen, een grote witte bol hangen waar kleine witte bollen uitkwamen. Het was net alsof hij op de plek zelf was, en hij zag van licht een grote formatie zich vormen in het veld. Alsof de formatie zelf licht gaf. De formatie bestond (in zijn visioen) uit cirkels en ringen. Robbert zag van licht hetzelfde symbool in het veld vallen, als dat op zijn borst was verschenen. Hij wist dat tijdens het visioen (rond kwart over 1) de cirkelformatie ook daadwerkelijk ontstond. Hij voelde een diepe liefde, en wist dat hij naar het veld toe moest. Toen is hij er onmiddelijk samen met Stan heengegaan.

Daar aangekomen ontdekten ze inderdaad een behoorlijk grote formatie. Toen Stan en Robbert een beetje dichterbij kwamen, zagen ze twee witte schimmen in de cirkel staan. Wit transparant/doorzichtig. Toen ze naar de schimmen toeliepen verdwenen ze langzaam. Deze witte schimmen voelden als een soort verwelkoming en de formatie klopte inderdaad met wat Robbert in zijn visioen zag. De energie was heel sterk aanwezig. Daarna keerden ze terug naar huis.

Twee uur nadat ze thuiskwamen, kreeg Robbert weer een brandend gevoel op zijn hoofd. Stan zag toen dat er langzaam een vaag teken verscheen, dat steeds duidelijker werd. Precies zoals Nancy ook via de webcam zag, een tijdje terug. Dit keer was het een driehoek (op zijn kop) met een streep eronder. Dit zal waarschijnlijk ook een buitenaards symbool zijn, dat zijn we nog aan het uitzoeken.

Robbert heeft nooit eerder in zijn leven dit soort “brandmerken” op zijn lichaam meegemaakt, maar sinds kort, gebeurd het achter elkaar want dit is al de 3e keer. Het lijkt erop dat het fenomeen zich opbouwt, en het zich steeds extremer en directer rondom Robbert mag vertonen.

Robbert kreeg later op de dag de volgende boodschap door bij deze formatie:

Het gras in deze cirkel heeft door deze liefdevolle energie een eerbiedige buiging gemaakt voor onze lieve broeders en zusters in het universum. De kosmische vormgevers van deze cirkelformatie hebben de formatie gevuld met enorm hoge trilling. Mensen kunnen merken (als ze deze cirkelformatie bezoeken) dat ze zich ineens heel groot voelen of juist heel klein. Er vindt eigenlijk een positieve besmetting plaats tijdens het bezoek aan deze cirkel waardoor mensen zullen merken (na het bezoek aan deze cirkel) dat ze ineens meer inzicht en vertrouwen hebben. Deze grote formatie is er ook gekomen voor de mensen om hem te bezoeken, en is zowel genezend voor moederaarde als voor de mensen zelf.

 

Opmerking: Lees de spelregels, dus loop niet dwars door het veld heen maar alleen door de cirkels met de richting van de ligging van het gras mee, zodat de formatie niet verwoest wordt en ook nog aantrekkelijk blijft voor andere mensen die deze willen bezichtigen. Robbert wenst u veel inspiratie en spirituele ervaringen toe in deze cirkel.

11e Formatie '12
Waargenomen op: 20 juli 2012

In de nacht van 19 op 20 Juli kreeg Robbert ineens een beeld van hetzelfde veld (bij vliegveld Seppe) als waar de laatste formatie was ontstaan.

 

Robbert zag weer een beeld van een grote zilveren bal met een soort schijf er omheen. Onder de zilveren bal kwam ineens een zeer heldere flits uit. Robbert voelde duidelijk dat tijdens het beleven van dit visioen de cirkel daadwerkelijk ontstond (dit is heel vaak zo). Dit alles speelde zich ongeveer rond 1 uur af.

Robbert ging direct naar het veld toe, en liep door de oude formatie die er al lag (de 10e formatie van dit jaar) naar rechts het veld in, omdat hij een enorme aantrekking voelde om daarnaar toe te lopen en omdat hij dit ook in het visioen had gezien. Toen hij daar aankwam trof hij een prachtige verse nieuwe formatie aan bestaande uit 1 grote cirkel en 2 kleintjes met een soort half onafgemaakt cirkeltje eraan. Hij voelde een zeer liefdevolle zachte troostende energie. Hierna keerde hij terug naar huis, en vrij snel na thuiskomst begon zijn voorhoofd te branden en te jeuken. Kort daarna begon zijn borst aan de linkerkant ook te branden en te jeuken. Toen keek Robbert in de spiegel en hij zag dat er weer een teken verscheen op zijn lijf en hoofd. Zowel op zijn voorhoofd als op zijn borst verscheen hetzelfde symbool. Een soort driehoek die aan de onderkant open was, met een verticale lijn in de driehoek.

We zijn er inmiddels achter dat dit ook een buitenaards symbool is.

De boodschap die Robbert bij deze formatie door mocht krijgen is dat deze cirkel als een soort poort mag werken, om even verbinding te voelen met “al wat is” in het universum, een al-een gevoel. Daardoor kan men het godsbewustzijn ervaren, en het bewustzijn ervaren en de wereld, die boven alle zonnestelsels en alle sterrenstelsels staat. Het eeuwige leven dus, waar uiteindelijk alle planeetbewoners heen mogen gaan. Ieder op zijn eigen tijd natuurlijk. Het kan zijn dat bepaalde mensen tijden het bezoeken van deze formatie, groeten kunnen krijgen van hun dierbare overledenen of van andere planeetbewoners want we worden in deze tijd langzaam maar zeker voorbereid op contact met andere bewoners in het universum. Wees niet bang, alles is goed, eerlijk en oprecht, laat angst los, voel, ervaar, leef, en genees.

 

10 Formatie '12
Waargenomen op: 16 juli 2012

In de nacht van 15 op 16 juli was Robbert met Nancy aan het bellen, toen hij opeens een zeer onrustig gevoel kreeg dat hij naar buiten moest. Hij rondde het gesprek af met Nancy, en toen hij naar de gang liep om zijn jas te pakken kreeg hij een beeld van het veld bij vliegveld Seppe, dat aan de rand van een moestuin ligt. In het visioen zag Robbert een grote zilveren lichtgevende bal, met een soort schijf er omheen, een duidelijke ufo-vorm die boven het veld hing. Hij wist meteen dat op dat moment de formatie ontstond.


Het voelde heel vriendelijk en dienstbaar. Robbert drong er bij zijn huisgenoot aan om mee te gaan, en ze reden samen naar het veld dat Robbert had gezien. Daar aangekomen ontdekte Robbert een grote hoeveelheid cirkels. Robbert voelde daar een aanwezigheid van een sterk buitenaards team. Ze voelden enorm sterk en het voelde alsof ze staan voor het behoud en de bescherming van de natuur van onze planeet. Robbert nam verder niks waar met zijn ogen, maar dat was wel wat hij voelde. Een enorme vrede, was voelbaar boven de cirkelformatie.
 

Thuisgekomen belde Robbert Nancy (via internet) voor een gesprek met de webcam erbij. Tijdens het gesprek (op Skype) riep Nancy opeens: "Robbert, kijk op je voorhoofd!" Nancy zag via de webcam een teken verschijnen op het voorhoofd van Robbert. Toen zag Robbert het ook in beeld (via zijn eigen scherm), en hij voelde opeens zijn borst branden aan de linkerkant. Hij ging naar de badkamer, deed zijn shirt uit en keek in de spiegel. Hij zag toen een vreemd teken op zijn borst staan. Stan maakte meteen foto's ervan.
 

Robbert ging later weer achter zijn computer zitten voor het gesprek met Nancy, en toen leek het alsof de computer plotseling overgenomen werd. Er verscheen plotseling in beeld een youtube-filmpje, het was een fragment uit het NOS journaal, uit 1989 over een ufo-landing die had plaatsgevonden in Rusland waar vele kinderen getuige van waren tussen de flatgebouwen in. Robbert ging het filmpje maar met aandacht bekijken, en hij zag dat de kinderen uitlegden wat ze gezien hadden. Eén kindje liet in beeld een tekening zien van het ruimteschip, en plotsklaps had Robbert overal kippenvel, want hij zag dat op dat ruimteschip hetzelfde teken getekend stond als op zijn borst.
 

We hebben de foto's van dit teken (op Robberts voorhoofd en borst) bijgevoegd bij de foto's van dit archief.
Het filmpje dat bij Robbert verscheen: http://www.youtube.com/watch?v=bZuRvJN1Dv4


Robbert voelde meteen dat deze wezens, die een bezoekje hadden gebracht aan het park in Rusland, dezelfde groep was die nu deze cirkels hebben gemaakt, en die dit teken als een soort bezegeling gaven op Robbert’s borst. Deze energie liet waarschijnlijk ook het filmpje in Robbert’s computer verschijnen.
 

Wat het symbool exact betekent weet Robbert niet, daar word nog naar gezocht.
 

De boodschap die Robbert doorkreeg bij deze formatie is dat er een onwaar, onrealistisch beeld wordt geschetst over de buitenaardse groepen die er zijn, een angstwekkend beeld. Bepaalde buitenaardse groepen zouden graag dichter bij de mens komen en hun een handje helpen. Dit is echter nog te bedreigend voor de macht-ego's van de aarde omdat buitenaardsen toch nog steeds massaal gediscrimineerd worden. Omdat er gruwelijke verhalen worden verteld over deze buitenaardsen en ook sciencefictionfilms worden gemaakt die niet al te vriendelijk zijn. Dit beeld is compleet stompzinnig en onwaar. Deze buitenaardse groepen, staan heel dicht bij de engelenwereld en zijn als het ware engelen die zich kunnen verstoffelijken, of beter gezegd kunnen materialiseren. Als ze het echt zo slecht met ons voor hadden, hadden zij de hele aarde al in één klap kunnen overmeesteren. Dit gebeurt echter niet, en dat zegt ook iets over de kwaliteit van hun dimensie. Ze staan dicht bij god en werken vanuit die liefdevolle oorspronkelijkheid. Graancirkels en de onverklaarbare verschijnselen zijn tekens van deze tijd om mensen voor te bereiden op een breder weten.
 

U bent welkom in de formatie, de eigenaar van het land heeft  wederom  toestemming gegeven om de cirkels te bezichtigen. (denkt u aan de donatie-box ?)
 

( Exacte coördinaten;  51.55335018349034,  4.552058459375985 )
 

9e Formatie '12
Waargenomen op: 04 juli 2012

In de vroege nacht van 3 op 4 Juli was Robbert thuis met Roy en Stan. Zowel Stan, Robbert als Roy kregen een licht duizelend gevoel in hun hoofd.  Volgens Robbert was dit de aanwezigheid van de buitenaardsen. Het had te maken met een cirkel die spoedig gevormd zou worden.

Later ging Roy naar huis, en Stan en Robbert waren moe en gingen naar bed. Ineens kreeg Robbert, (die op bed lag), een onrustig, slapeloos gevoel, alsof hij koffie gedronken had met cafeïne. Hij stapte uit bed, en zag ineens in een flits, het veld voor zich van vliegveld Seppe. Dit is hetzelfde veld, als waar al eerder dit jaar formaties waren ontstaan.

Robbert kreeg een visioen van een grote lichtgevende schijf, en om die schijf hing een prachtig energieveld ( een soort aura), met alle kleuren van de regenboog. Uit die grote schijf kwamen allemaal kleine lichtgevende schijfjes die naar de grond van het grasveld vlogen, deze vormde meerdere cirkels. Daarna verdween het visioen voor zijn ogen en voelde hij meteen dat hij als het ware geroepen werd om naar het veld toe te gaan. Robbert wist, dat tijdens het visioen de cirkels ook daadwerkelijk gevormd werden.

Hij ging meteen met Stan naar het veld toe, en daar aangekomen troffen ze meerdere cirkels aan. Het waren er dit keer erg veel (ze konden ze in het donker niet tellen). Achteraf bleken het 38 stuks te zijn.
Robbert probeerde nog foto’s en video-opnames te maken, van/in de cirkels om te kijken of er iets bijzonders op mocht verschijnen, maar er was niks te zien.
Robbert mocht een dag later de volgende boodschap doorkrijgen bij deze cirkelformatie:

Deze cirkelformatie heeft een sterke, vrouwelijke, zachte, liefdevolle energie. Zodra mensen deze formatie betreden wordt de trilling van deze mensen onmiddellijk verhoogd en het energieveld geheeld. Deze cirkel heeft ook een helende en geneeskrachtige werking voor zowel geestelijke als lichamelijke klachten. Deze cirkelformatie vertegenwoordigt het vrouwelijke deel van het goddelijke. Het trekt mensen uit het denken, en brengt mensen terug in hun hart. Het is zeer gunstig voor mensen om op de foto’s van deze formatie te mediteren, alleen al door ernaar te kijken ontstaat er een innerlijke vrede, een innerlijke rust, een bepaald soort liefde waardoor de mens onmiddellijk groeit.

U bent welkom in de formatie, de eigenaar van het land heeft toestemming gegeven om de cirkels te bezichtigen.
Let wel, dit keer staat er een donatie box. Het is alweer de 4e keer namelijk dit jaar, dat er een formatie op zijn land terecht is gekomen. Dus wees allen zo lief om er wat geld in te doen voor hem, als dank voor het officieel openstellen van zijn land voor het publiek.

( Exacte coördinaten;  51.553687069577585,  4.55367851362098 )

 

8e Formatie '12
Waargenomen op: 21 juni 2012

Om half 2 in de nacht van woensdag 20 Juni, kreeg Robbert een visioen van een veld in Hoeven, van een witte lichtschijf die ronddraaide boven het veld. Hij drong zijn huisgenoot aan om er naartoe te gaan, en ze reden naar het veld toe. Ze troffen er 4 cirkels aan, een grote met wat kleintjes. Robbert ging de cirkel in en hoorde ineens een metaalachtige (blikkerige) stem. De stem zei "breath of god", dus (vertaald naar het Nederlands) "Uitademing van god". In de grote cirkel lag ook weer een beetje wit poeder.

Robbert kreeg bij deze cirkel door, dat er een buitenaardse invloed met deze cirkelmakers verbonden is. Het legt een brug naar buitenaardse energie, om ons aan buitenaardse te laten wennen, maar bovendien is de boodschap dat deze buitenaardse zich zorgen maken om de aarde. Ze kunnen en mogen niet ingrijpen, omdat we onze eigen verantwoordelijkheid, bewustzijn en ontwikkeling door moeten maken, wel zullen ze zich aan meerdere enkelingen die zich spiritueel openstellen laten zien. Het grootste deel van de mensheid zal echter nog bang zijn voor machtsverlies, en in de angst schieten (zonder innerlijke ontwikkeling).

De dag erna, bezochten Robbert met wat vrienden (waaronder Stan, Janet Ossebaard, en een Alex) de cirkel. Zowel Robbert als Stan (die ook spiritueel in ontwikkeling is geraakt, door de bron via Robbert) zagen (in gedachten) kleine paarse wezentjes met een soort sprinkhanenhoofd. Deze ervaring vond dus plaats in deze cirkel.

 

Mededeling:

Er is inmiddels gesproken met de eigenaar van het perceel, maar deze was heel resoluut.
Hij wenst geen verdere bezoekers op zijn land. Wat heel jammer is natuurlijk.

 

7e Formatie '12
Waargenomen op: 19 juni 2012

In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 juni, kreeg Robbert tussen kwart over één en half twee een heel onrustig gevoel, hetzelfde herkenbare onrustige gevoel dat hij vaker heeft (de drang om naar buiten te gaan). Op een bepaald moment ging Robbert zitten, hij sloot zijn ogen en zag heel duidelijk een beeld voor zich van de schuine grasvlaktes van het viaduct langs de Roosendaalsbaan, gelegen aan de A58, afslag Bosschenhoofd/Seppe.

In het visioen zag Robbert een grote witte lichtbol, ter grote van een auto, die een soort laserstralen leek af te schieten op de graswand. Hij zag heel duidelijk in het visioen hoe de cirkels zich daarbij vormde. Daarna verdween het visioen en wilde Robbert onmiddellijk naar die plek toe. Samen met een vriend reed Robbert er meteen heen. Daar aangekomen ontdekte ze inderdaad exact dezelfde cirkelformatie die Robbert in zijn visioen had gezien.

Via het bosje naast het talud, konden ze omhoog klimmen zonder door het gras te lopen (omdat er anders voetsporen naar de formatie zouden lopen), op het moment dat Robbert de eerste cirkel betrad, hoorde en zag hij een soort knetterende vonkjes onder zijn schoenen. Het klonk elektrisch en hij voelde duidelijk kippenvel over heel zijn lichaam, maar vooral op zijn armen en benen. De vriend die erbij was, had exact dezelfde gewaarwording.

Robbert wacht nog op de bijhorende boodschap van deze formatie, deze heeft hij namelijk nog niet doorgekregen. Zodra hij die door krijgt, wordt deze gepubliceerd.

 

(Dezelfde dag nog heeft Janet Ossebaard van circularsite, ook de formatie bezocht . Een aantal van haar prachtige foto’s kunt u hier bekijken)

6e 'Formatie' '12
Waargenomen op: 29 mei 2012

Op dinsdag avond 29 mei was ik op bezoek bij Robbert. Dit om het één-en-ander te regelen en bespreken. Stan was ook aanwezig en eigenlijk waren we met z’n drieën druk bezig toen Robbert ons ineens vertelde over een ‘droom’ die hij de nacht ervoor had gehad.
 

Hij vertelde dat hij eigenlijk van plan was om de velden in te gaan die avond, maar dat hij plotseling zo moe werd, dat hij besloot om toch maar thuis te blijven en te gaan slapen. Hij droomt dat hij in een veld loopt. Het is een stuk land dat vlakbij de Zwartenbergse Molen van Etten-Leur ligt. Hij ervaart daar een onrustig gevoel en een duidelijke aanwezigheid. Plotseling komt er een witte bol uit de lucht die voor zijn neus onrustige bewegingen begint te maken om vervolgens de grond in te schieten. Precies op die plek ziet Robbert een kleine cirkel liggen.


Het volgende wat hij herinnert, is dat hij schuin op bed ligt met zijn schoenen nog aan. Iets wat hij eigenlijk nooit doet!
Hij vertelt ons dit verhaal en vraagt zich meteen af of het toch niet zo zou zijn dat er daadwerkelijk een cirkel is ontstaan? Er is maar één manier om hier achter te komen, dus stel ik voor om op zoek te gaan naar de locatie uit zijn droom.

Het moet kwart voor tien zijn geweest toen we wegreden bij Robbert thuis. Het begon toen al aardig te schemeren. Aangekomen in Etten-Leur (inderdaad vlakbij de Zwartenbergse Molen) wijst Robbert een gebied aan waarvan hij denkt dat het ergens ongeveer geweest zou kunnen zijn. We slaan op een gegeven moment rechtsaf de Elshoutweg in. Deze komt uit midden in de polders. We rijden een houten slagboom voorbij en Robbert herkent deze direct uit zijn droom. We stoppen en stappen uit. Robbert loopt dan doelgericht het veld in omdat hij het wederom herkent. De begroeiing is zeer gevarieerd en op sommige plaatsen wel een meter hoog. Na ongeveer 20 meter het veld te zijn ingelopen, stopt hij en roept; “Ja, hier ligt een cirkel !”.

Ongelóóflijk !  Zijn droom bleek dus te kloppen, of…. was het misschien geen droom…….?
We hebben gekeken of er misschien nog meer cirkels lagen, maar dat bleek niet het geval.
Het is een betrekkelijk kleine cirkel met een diameter van 2,2 mtr.
 

(verslag en foto’s; Roy Boschman)

Vorige Blz