Graancirkelarchief

Uitleg kaart
In heel zijn leven heeft Robbert een enorme hoeveelheid graancirkels waargenomen. Het is de bedoeling dat op deze pagina in de toekomst alle formaties gearchiveerd zullen worden om meer inzicht te krijgen in deze waarnemingen. Onderstaand vindt u nu het complete overzicht vanaf 2007.

U kunt de waarnemingen zowel via de kaart bekijken als het alfabetisch overzicht wat hieronder vermeld staat. Daarnaast bestaat ook de optie om via het onderstaande menu een selectie per jaar te kiezen.
3e Formatie '07
Waargenomen op: 25 juni 2007

Een aanvulling op de 2e formatie plus een compleet nieuwe formatie.

Op de dag dat de eerste formatie in het tarweveld vlakbij Bosschenhoofd werd ontdekt, had Robbert nog een sterk ‘visioen’. Hij zag boven het desbetreffende veld de maagd Maria, badend in een blauwachtig licht, ‘staande’ boven de formatie met haar handen wijd open en uit haar handen vielen "regenbogen" op de grond. De lucht rond haar leek te trillen, vergelijkbaar met wat men in de woestijn ziet.
Robbert had sterk het gevoel dat de energie in de regenbogen bedoeld was om te helpen bij het verhogen van het menselijke bewustzijn en dat deze verruiming zeer belangrijk is voor het ontwikkelingsproces van de mens.

In de avond van 25 juni, rond half tien, had Robbert sterk het gevoel om naar deze formatie te gaan. Hij ging er heen samen met een vriendin. Bij aankomst voelde Robbert meteen de sterke ‘Maria energie’ zoals hier boven verteld.

Het begon te regenen en ze besloten samen even voor een late Mc.Donald snack te gaan. Nadat de regen was gestopt, keerde ze rond 23:00u. weer terug naar het veld. Bij het betreden van de formatie ontdekte ze tot hun verbazing dat er een vijfde cirkel bij was gekomen. Exact zoals Robbert in eerste instantie de formatie had getekend.                                                                                                             __  __  __  __  __  __  __  __  __  __  __  __  __  __  __  __  __  __  __

Een paar minuten later ziet Robbert op zo’n 80 meter afstand een soort van mist boven het veld hangen en besluit die richting op te lopen. Terwijl hij dichter bij de mistwolk komt ervaart hij weer dezelfde ‘Maria energie’. Plotseling hoort hij een hart knetterend geluid (vergelijkbaar, wanneer je koude friet in het frietvet gooit). Robbert is overtuigt dat er op dat moment een nieuwe formatie is ontstaan, dit vanwege eerder soort gelijke ervaringen uit het verleden.

Even later vinden ze inderdaad een nieuwe formatie, precies op de plek waar de mist hing en waar het geluid vandaan kwam.

De formatie bestaat uit 4 cirkels die achter elkaar liggen met een korte tussen afstand.
De grootste is zo’n 8m. in doorsnee en de drie anderen variëren van 2m. tot 1,5m.
Net als de eerste formatie lag het graan in alle vier de cirkels tegen de klok in.
 

2e Formatie '07
Waargenomen op: 21 juni 2007

In de derde week van juni had Robbert  het sterke gevoel dat er zeer binnenkort weer een graancirkel zou ontstaan.
In de nacht van 20 / 21 juni was dit gevoel zo sterk, dat hij zelfs ‘zag’ in welk veld het dit keer zou gebeuren. En wel een veld naast het lokale vliegveld Seppe, vlak bij Bosschenhoofd.
Het gevoel wat hij erbij had omschreef Robbert als ‘ufo energie’. Het was een krachtige maar ook vooral lieve en helende energie.
Hij kreeg zelfs door, hoe de formatie eruit zou gaan zien en maakte hier een schets van.

De volgende dag vonden ze inderdaad een formatie in het desbetreffende veld, alleen bleek er één cirkel te ontbreken in vergelijking tot de tekening die Robbert had gemaakt. Dit verbaasde hem enigszins, want voor zijn gevoel was de formatie dus nog niet af….

Er lag nu 1 grote cirkel met een diameter van 6 mtr. en 3 kleinere cirkels, waarvan twee met een doorsnede van 1,5 mtr. en de derde lag tegen de grote aan en bleek 2 mtr. breed te zijn. Het gewas lag linksom in alle vier de cirkels. Dit is enigszins bijzonder omdat het in de meeste gevallen rechtsom ligt. Ook is er sprake van een opvallend grote hoeveelheid gebogen knopen in de stelen van het gewas.

1e Formatie '07
Waargenomen op: 13 maart 2007

De eerste Nederlandse - en tevens Europese - ‘graancirkel’ van 2007 is een feit.
Op 13 maart ontdekte Robbert van den Broeke drie cirkels in gras. Het betreft een grote cirkel  en twee kleinere cirkels, een patroon dat de afgelopen jaren meerdere malen de Hoevense velden gesierd heeft.

Robbert had al heel de week een sterk gevoel dat er "iets" stond te gebeuren. Op 12 maart was het gevoel uitzonderlijk sterk en daarom ging hij op zijn fiets de polders in om te zien of hij een nieuwe cirkel kon vinden. Robbert ging naar verschillende locaties waar, in het verleden, graancirkels zijn verschenen, maar zag niets in de velden. Lichtelijk teleurgesteld keerde hij in de late namiddag weer terug naar huis, maar  het gevoel was nog steeds niet verdwenen. s’ Avonds rond half tien, zittend op de Bank in de woonkamer en klaarwakker, kreeg Robbert plotseling een "visioen", waarin hij duidelijk zag dat er een nieuwe graancirkel werd gevormd. In zijn visioen zag hij een grote ufo zwevend over een veld ongeveer 400 tot 500 meter van zijn "speciale veld," een plek aan de rand van Hoeven, waar veel abnormale gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.  De ufo schoot meerdere licht-ballen naar beneden richting het veld en het waren de licht-ballen die de graancirkel maakten op dat moment. Robbert vertelde zijn ouders over zijn "visioen" en tekende een diagram van hoe de nieuwe graancirkel eruit zou zien. Inmiddels was het al tien uur geweest en buiten was het al flink donker. Ze besloten te wachten tot de volgende ochtend, waarna Robbert en zijn vader de nieuwe formatie vonden aan de Papenweg, de locatie uit zijn visioen.


Het geheel ligt in gras wat zo’n 30 tot 40 cm. hoog is. De grote cirkel heeft een diameter van 9 meter en de 2 kleinere cirkels 1,50 meter. De 2 kleinere cirkels liggen aan de westkant van de grote cirkel. Bij alle 3 de cirkels is het gras linksom gebogen, dus tegen de klok in.
(metingen en foto’s DCCA)