Bijzondere Gebeurtenissen

Jos Brink op de camera bij Sandra Reemer

19
Oct
2012
Jos Brink op de camera bij Sandra Reemer

Robbert heeft inmiddels tientallen overledenen gefotografeerd. Sommigen zijn bekend, het zijn dan de gestorven familieleden van de nabestaanden die bij hem komen voor een reading. Tijdens het contact
dat ontstaat komt de overledene door met boodschappen en soms mag hij hen fotograferen.

Sandra Reemer, bekend van TV en theater, had een consult bij Robbert aangevraagd. Tijdens dat consult gebeurden er bijzondere dingen. Hieronder verteld Sandra zelf over die speciale ervaring.

 

Sandra: Ik kwam voor het eerst bij Robbert voor een reading op 15 april 2010. De avond ervoor Sms’te Robbert me: “Neem je camera mee”. Ik had geen idee waarom, maar stopte de camera in mijn tas.
In Hoeven zaten we buiten: Robbert, zijn ouders en ik. Plotseling gaf Robbert aan dat hij een aanwezigheid voelde doorkomen, Robbert vroeg om mijn fototoestel, die ik vervolgens uit mijn tas haalde, die al die tijd naast me had gestaan. Samen gingen we meteen naar de kamer waar hij de readings geeft. Terwijl we over koetjes en kalfjes praatten maakte Robbert foto’s van alles en nog wat: van de ruimte, de deur, de kast. Ik snapte er niets van. Vervolgens gingen we zitten en keken we naar de foto’s. Ik moest nog lachen en maakte een opmerking over zijn hopeloze fotografie, wie maakt er nou foto’s van het meubilair?
Maar toen gebeurde het ! Ineens zag ik het gezicht van Jos Brink op de foto’s ! Ik viel van mijn stoel van verbazing. Echt, ik kon mijn ogen gewoon niet geloven…
Zoals je weet heb ik jarenlang met Jos samengewerkt en we zijn tot aan zijn dood bevriend gebleven. Hij verscheen in meerdere hoedanigheden op mijn camera:
met haar, zonder haar, gezond, ziek, jong, oud, open ogen, open dicht. Hij liet zich in al zijn facetten zien. In een serie van niet minder dan 53 foto’s. Wat een schok, wat een emoties… Ik was echt totaal verbouwereerd. En toen moest de reading nog beginnen!
Ook verscheen Jos over Robbert ’s gezicht heen, toen Robbert zijn eigen gezicht fotografeerde.

Een aantal van deze foto’s kun hier bekijken, of ga naar de fotogalerie onder de noemer Jos Brink.
Tips & Suggesties

Heeft u nog tips opmerkingen of andere suggesties dan kunt u die richten aan:
contact@robbertvandenbroeke.nl

Robbert