Bijzondere Gebeurtenissen

Joran van der Sloot ziet verschijning van Robbert

21
Mar
2015
Joran van der Sloot ziet verschijning van Robbert

Zaterdag 30 Maart ontving Robbert een e-mail van de advocaat van Joran van der Sloot. Joran van der sloot kan in de gevangenis niet (digitaal) communiceren, maar gaf zijn advocaat de opdracht een brief door te sturen aan Robbert (en mogelijk andere mensen) die hij zelf geschreven had. Het was een ingescande brief als bijlage van de e-mail. Er stond ook een e-mailadres op de achterkant van de brief genoteerd (waarschijnlijk door de advocaat) deze hebben we voor de privacy weggehaald.

 

Het ging over een bijzondere ervaring, die Joran na zijn overplaatsing naar een ander gedeelte van de gevangenis had, nadat hij hier aan zijn ellende bezweek, klik hier voor het nieuwsbericht van rtl over zijn overplaatsing op 15 Maart.

 

Robbert mocht al eerder contact krijgen met de vader Joran, maar voor zijn gevoel ook op afstand hulp en troost bieden via de geestelijke werkelijkheid. Ook had Robbert het gevoel dat hij ooit spontaan aan Joran zou verschijnen op het moment dat Joran het moeilijk zou hebben of verdrietig en eenzaam zou zijn. Dit is vaker gebeurd bij veel andere mensen die Robbert heeft geholpen (zij zagen Robbert ook verschijnen, en konden soms zelfs met hem praten). Hij had dit dan ook al uitgesproken aan naaste, dat hij voelde ooit aan Joran te verschijnen.

Zoals eerder gepubliceerd, mocht Robbert via Stan, steun en liefde bieden aan de beschadigde Joran die eigenlijk alleen liefde nodig had, klik hier voor dit artikel. Stan had echter nooit gedurende deze periode iets over Robbert aan Joran verteld, het ging enkel om de onvoorwaardelijke liefde en steun om Joran op te bouwen. Hij was ook bang dat Joran (net zoals andere mensen uit zijn omgeving) de werkelijkheid achter Robbert toch niet zou geloven.

Robbert kreeg medelijden met Joran nadat hij overgeplaatst werd naar de kleinere cel (op 15 Maart), en hij voelde ook dat Joran het toen moeilijk had. Hij besloot daarom in stilte kracht naar Joran te sturen. Toen Robbert Joran kracht stuurde, heeft waarschijnlijk boven of het hogere besloten dat hij (Robbert) in zijn cel mocht verschijnen. Hierdoor heeft Joran even een warme deken van liefde en troost mogen ervaren. Voor Robberts gevoel is dit zijn "hogere zelf" die op dat moment met Joran communiceerde, en hem de liefde deed ervaren.

Want het hogere houd van iedereen, we zijn allemaal op aarde om lessen te leren, en ook om fouten te maken en daarvan te leren. Eén persoon massaal wereldwijd haten is niet de oplossing, vergeving en elkaar de kans geven is de sleutel tot wereldvrede. Er zijn seriemoordenaars op aarde waar je nauwelijks iets van hoort in de media. Joran heeft één bewezen moord gepleegd en wordt afgeschilderd als het grootste monster van heel de aarde, terwijl Robbert voelt dat Joran in zijn diepste wel een lief en goed persoon is die totaal in de verdrukking is gekomen. Iemand 28 jaar opsluiten is uiteindelijk niet de oplossing, het zal alleen in zijn nadeel werken.

Natuurlijk is het vermoorden van iemand zeer slecht, maar men vergeet te kijken naar oorzaak en gevolg, de wereld haatte hem waardoor het kwaad in hem groeide. Natuurlijk moet iemand die moord voor zichzelf en voor andere tijdelijk beschermd worden, maar laten we als mens zijnde toch alsjeblieft volwassen zijn en niet kwaad met kwaad vergelden. Dit is laf en onrealistisch.

Liefde is het enige dat geneest en heelt.

Joran is nu een bekend voorbeeld, maar Robbert hoopt dat mensen na het lezen van dit verhaal ook zelf op kleine schaal (in hun eigen omgeving) durven te vergeven en elkaar de kans te geven. Er zijn mensen die elke dag in oorlogsgebieden tientallen mensen vermoorden, en daar hoor je verder niks van. Joran is uitvergroot tot een Hollywood formaat en wordt elke dag weer met pek en veren besmeurd. Dit is onrealistisch.

Het hogere, of God, of hoe je het ook wil noemen, houd ook van Joran.

We zijn blij dat Joran dit heeft mogen ervaren, de echte liefde waar het om gaat. Zoals in de brief te lezen die door Joran zelf is geschreven, heeft de verschijning van Robbert maar ook de ervaring van de echte liefde veel met hem gedaan. We zijn hier blij mee, want dit is het enige dat hem kan genezen, in deze harde veroordelende wereld. Deze liefde is er ook voor hem.

Joran werd ook meteen geïnspireerd een oproep te doen voor de andere Nederlanders die nog in de gevaarlijke afdeling van de gevangenis zitten. Dit vermeldde hij in de brief.

 

Voor Robberts gevoel wordt dit zo gestuurd omdat Joran een collectief voorbeeld is, waar veel mensen (in hun beoordeling) mee verbonden zijn, en Robbert ook het (wereldwijde) onrecht voelt. Maar uiteindelijk gaat het om de boodschap van de onvoorwaardelijke liefde, die voor de wereld bedoeld is. Ook voor de minder bekende voorbeelden op kleine schaal.


Om de brief van Joran te kunnen lezen, klik u op het onderstaand PDF-bestand.

PDF bestand: Joran van der Sloot ziet verschijning van Robbert
Tips & Suggesties

Heeft u nog tips opmerkingen of andere suggesties dan kunt u die richten aan:
contact@robbertvandenbroeke.nl

Robbert