Bijzondere Gebeurtenissen

Bert Janssen doet een bijzondere ontdekking

30
May
2012
Bert Janssen doet een bijzondere ontdekking

Op 1 juli 2011 bezocht Bert Janssen samen met Robbert  en nog een aantal mensen, een graancirkel in de buurt van Etten-Leur. Robbert maakte tijdens dit bezoek een aantal foto’s met het toestel van Bert. Op één daarvan verscheen iets bijzonders. Maar bij thuiskomst ontdekte Bert dat er nog veelmeer aan de hand was….

 

Hieronder zijn verhaal. Het is een gedeelte uit een artikel dat te lezen is in het Frontier magazine  jan/feb 2012.

Op zoek naar de ‘Otherworld’

De ‘Otherworld’ dringt zich steeds nadrukkelijker aan ons op. De wereld waar oorzaak en gevolg door elkaar lopen. De wereld waar het niet zo nauw wordt genomen met de lineaire tijd. Stapelden zich vroeger vragen op, terwijl antwoorden ontbraken. Nu blijken de antwoorden er al te zijn, voordat we nog maar een vraag hebben kunnen stellen. De Ripple Effect aan het werk!

Net een aantal dagen terug van een enerverende week in Wiltshire, Engeland, krijg ik een telefoontje met de vraag of ik het leuk zou vinden om samen met Robbert van den Broeke een grascirkel bij Etten-Leur te bezoeken. Ik ken Robbert sinds 1998, maar had hem al in geen jaren meer ontmoet. Tijd voor een hernieuwde kennismaking.
Op zaterdag 1 juni 2011 begeef ik mij op weg naar Etten-Leur, een rit die zo’n dikke twee uur zal duren. De Engelse vertaling van mijn boek ‘Sophia’s Ei’ (1e foto onderaan) heeft enkele dagen eerder het levenslicht gezien en deze gebeurtenis houdt mij gedurende de reis behoorlijk bezig. Voor de cover heb ik gekozen voor een afbeelding van ‘Nuestra Señora de Guadalupe’ (Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe) en dat heeft nogal wat stof doen opwaaien. ‘Te religieus’ vond men in het algemeen, terwijl mijn motivatie om haar te kiezen een volledig andere is.

Het boek ‘Sophia’s Ei’, en dus ook ‘Sophia’s Egg’, is geworteld in het gnostische wereldbeeld. Binnen de gnostiek (het innerlijke weten) is God niet de hoogste, maar heeft hij nog een moeder. Haar naam is Sophia. Toen Guadalupe in 1531 aan Juan Diego verscheen, vertelde ze hem dat ze de Moeder van God is, van diegene die hemel en aarde en het gehele Universum heeft gecreëerd. Guadalupe en Sophia zijn één en dezelfde. Dit is tevens één van de redenen waarom ik Guadalupe op de cover van ‘Sophia’s Egg’ heb gezet. Na haar verschijning bleek ze haar beeltenis te hebben achtergelaten in de mantel, de tilma, van Juan Diego. Deze tilma is er nog steeds en het is deze afbeelding die ik heb gekozen. Guadalupe staat hierbij op een maansikkel, met een vurige zon achter haar, terwijl een engeltje haar mantel vasthoudt.
De hele geschiedenis van Juan Diego’s ontmoeting (hij zag Guadalupe zeker drie maal op verschillende dagen) raast door mijn hoofd terwijl de kilometers onder mij wegglijden. “Het wordt tijd dat ik eens een verschijning zie, dat ik Sophia zie”, schiet er door mijn hoofd. “Ik ben er aan toe”.
Het is leuk om Robbert weer te ontmoeten. Zijn moeder en zus zijn er ook, evenals nog enkele anderen en samen lopen we naar het veld met de grascirkels. Ik geef Robbert mijn fototoestel met de vraag of hij enkele foto’s zou willen maken. Als hij enige tijd later het toestel terug geeft en ik door de door hem gemaakte foto’s blader, staat mij een enorme schok te wachten. Ik ben aangekomen bij foto IMG_1314 en staar langdurig naar het schermpje. Op de foto staat een ‘mistig’ figuur met uitgestrekte armen. (foto nr 2) Guadalupe? Sophia?
De rest van de middag gaat in een roes voorbij. De foto laat me niet meer los en eenmaal weer thuis kopieer ik alle foto’s direct naar mijn PC om ze vervolgens nogmaals rustig te bestuderen. Het is pas dan dat het me opvalt. Er ontbreken twee foto’s! Gewist?
De daarop volgende uren heb ik de memorystick waarop de foto’s staan, grondig bestudeerd met behulp van PC-Inspector, een software programma waarmee zaken zichtbaar worden die je anders niet ziet. Zoals gedeleted bestanden, gebruikte memory clusters, etc. Naarmate de tijd verstrijkt word ik steeds stiller. Vragen stapelen zich op, antwoorden blijven uit. Laat ik beginnen met de eerste ontbrekende foto. De foto voor deze ontbrekende foto is IMG_1314. Deze is 3.244986 groot en begint op cluster 6887. De volgende foto zou, gezien de grootte van IMG_1314, moeten beginnen bij cluster 6987 en dat klopt ook, echter … deze volgende foto heeft als nummer IMG_1316! Let wel. Er ontbreekt dus GEEN foto. Er ontbreekt slechts een volgnummer! Betekent dit dat mijn camera kapot is? Het betreft hier een semiprofessionele compact camera, de Canon G11. Deze camera heeft tot dan toe nooit een volgnummer overgeslagen en ook daarna niet meer. Maar goed, toegegeven. Het is mogelijk dat mijn toestel haperde en dus verantwoordelijk is.
Laten we nu echter eens naar de volgende ontbrekende foto kijken. Dat is IMG_1319. De foto ervoor, nummer IMG_1318 is 4.410568 groot en begint bij cluster 7228 en zou dus moeten eindigen bij cluster 7363. De daarop volgende aanwezige foto, nummer IMG_1320 begint echter bij cluster 7504. Er ontbreekt hier dus wel degelijk een foto, en wel een die 4.604409 groot is, bij cluster 7363 begint en eindigt bij cluster 7504. Mijn software geeft aan dat er daadwerkelijk een foto is ‘gedeleted’ en op de memorystick nog verborgen aanwezig is als foto _MG_1319. Ik gebruik de software om deze foto te undeleten en een nieuwe schok staat mij te wachten. Aanvankelijk denk ik nog dat ik een fout heb gemaakt, maar na alles nogmaals zorgvuldig te hebben nagelopen, moet ik tot de conclusie komen dat hetgeen ik zie is zoals het is. Foto _MG_1319 is identiek aan foto IMG_1332! (foto nr 3) Er is althans geen zichtbaar verschil tussen de twee foto’s. Ik ben met stomheid geslagen, maar dit blijkt nog maar het begin van het mysterie te zijn. Foto IMG_1332 is genomen op 20:48 uur, terwijl foto IMG_1318 is genomen op 20:34 uur evenals foto IMG_1320 die ook genomen is op 20:34 uur. Ik mag er dus vanuit gaan dat foto IMG_1319 (die tussen 18 en 20 in ligt) op 20:34 uur is genomen. Ik roep de metadata van foto IMG_1319 op en een nieuwe schok wacht op mij. De metadata laten zien dat foto IMG_1319 genomen is op … 22:34 uur. De metadata laten ook zien dat foto IMG_1319 een grootte heeft van 4.604409, en dat is exact de ruimte die mist tussen IMG_1318 en IMG_1320. Nummer 19 past dus precies tussen nummer 18 en nummer 20 in, althans wat grootte betreft. Wat inhoud betreft is ze echter visueel identiek aan foto IMG_1332. Maar deze foto is 14 minuten na foto IMG_1320 genomen! En de metadata laten zien dat IMG_1319 nog weer eens bijna 2 uur later is genomen!

Ik besef dat dit een heleboel getalletjes zijn. Lees het gerust nog eens over, dat heb ik ook meerdere malen moeten doen. En nog steeds is het niet volledig doorgedrongen. Alles wijst erop dat informatie over de lineaire tijdslijn heen en weer is geschoten. Er klopt iets niet met de tijdsvolgordelijkheid van de gebeurtenissen. Ik was gefascineerd en volledig in beslag genomen door alles, maar veel tijd om het allemaal tot in detail uit te zoeken had ik helaas niet. Ik moest mij voorbereiden op mijn graancirkelreizen die ik in de maanden juli en augustus 2011 had georganiseerd. Ik kon toen nog niet vermoeden dat hetgeen op 1 juni 2011 in Etten-Leur was gebeurd, slechts de opmaat was tot nog veel vreemdere tijdsontwrichtingen. De ‘Otherworld’ begon zich aan te dienen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bert Janssen is bekroond auteur, onderzoeker en ontdekkingsreiziger, heeft zijn opwachting gemaakt in een groot aantal documentaires en is te gast geweest in vele radio- en tv-programma’s.
Eind maart komt er een boekje van hem uit (Dagboek van een Tijdreiziger ) waar dit materiaal ook in opgenomen is.
Dat boekje komt uit ter gelegenheid van zijn serie performances getiteld:

' 2012 - Boodschap van een Tijdreiziger '

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze en nog vele andere ontdekkingen die Bert heeft gedaan, raad ik u aan om één van zijn unieke en explosieve performances bij te wonen. Ga daarvoor naar onderstaande link;
http://www.bertjanssen.nl/content/tijdreiziger.html
(foto nr 1) Boekomslag; Sophia\'s Egg
(foto nr 2) De foto die Robbert op 1 juni 2011 maakte met de camera van Bert Janssen.
(foto nr 3) De ontbrekende foto _MG_1319 en foto IMG_1332
Affiche; 2012 - Boodschap van een Tijdreiziger

Tips & Suggesties

Heeft u nog tips opmerkingen of andere suggesties dan kunt u die richten aan:
contact@robbertvandenbroeke.nl

Robbert